Wandelvakantie Roemenië 8 dagenContinue Reading

Wandelen door de Maramures
Wandelen in Transsylvanië in het noorden van Roemenië is genieten van een rijke natuur en cultuur… Roemenië is een uniek en vrijwel onbekend stukje Europa, een land dat u in vele opzichten zal verrassen!
Tijdens deze wandelvakantie geniet u van de pure natuur van de noordelijke Transsylvanische provincie Maramures, en ook van het eenvoudige leven dat daar nu eenmaal bij past. Met boeren die op traditionele wijze het land bewerken, en zich verplaatsen met paard-en-wagen. Met herders die met hun kudden schapen door de streek ronddwalen. Met historische dorpjes met een bijzondere huizenbouw, waar de bewoners oude ambachten beoefenen. En dat alles met de ongekende gastvrijheid van het Roemeense platteland.
De Maramures is een prachtig gebied in de regio Transsylvanië. In het heuvellandschap domineert de kleinschalige landbouw, er worden maar weinig machines gebruikt. Het merendeel van het werk op het land wordt nog met man- en paardenkracht gedaan. Op de weggetjes rijden karren en wagens in alle soorten en maten, getrokken door paarden, ezels en ossen. Niet alleen de natuur maar ook de lokale gebruiken zijn nog heel oorspronkelijk!
Het lokale klimaat zorgt voor een in die regio unieke, weelderige natuur. Gedurende de lente en de zomer zorgt de enorme variëteit aan kruiden en bloemen voor een afwisselend palet van kleuren en geuren.
In de Maramures zijn vele tradities nog springlevend en de bevolking is hier met recht trots op. Al met al een bijzondere streek om te bezoeken, en niet eens alleen om te wandelen!