Ronda: een bijzondere stad in Zuid-Spanje

Ronda is een prachtige stad in Andalusië, het zuiden van Spanje. Het ligt op een rotsachtige heuvel en kijkt uit over de rivier de Guadalevin. Deze rivier vormt de grens tussen de provincies Málaga en Sevilla. Vanwege zijn unieke locatie is Ronda al jaren een geliefde bestemming voor toeristen die op vakantie gaan in Spanje. Meer weten over de stad Ronda? Lees dan dit artikel.

De ligging van de stad

Ronda is voornamelijk bekend vanwege de ligging. Ronda ligt namelijk erg hoog op een heuvel, op de rand van de afgrond. Mensen met hoogtevrees moeten hier proberen even niet aan te denken, want vanaf de randen heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De delen van de stad zijn aan elkaar verbonden met drie oude bruggen. De nieuwste brug is de Puente Nuevo, die in 1793 werd gebouwd. Onder de bruggen zie je de rivier stromen, waarover je mooi kunt uitkijken.

Wat kun je doen in Ronda?

Verder heeft Ronda nog een aantal andere leuke bezienswaardigheden., zoals bijvoorbeeld het Plaza de Toros. Dit is een oud en bekend stierenvechtersgebouw, dat in 1785 werd gebouwd. Andere bezienswaardigheden zijn het Arabische badhuis en de kerk Iglesia Santa Maria la Mayor. Liefhebber van een sportieve vakantie en natuur? Dan is de omgeving van Ronda ook de moeite waard om te bekijken. In de bergen rondom Ronda kun je leuke wandelingen maken, fietstochten en andere sporten beoefenen. Let wel op, want het kan in de zomer enorm warm worden in Andalusië. Reis daarom misschien liever in het voorjaar, of juist aan het eind van het jaar. De temperaturen zijn dan nog prima, maar niet zo extreem.

Ronda is leuk voor losse vakanties, maar veel mensen zien Ronda meer als één van de vele tussenstops tijdens een langere rondreis. Dit is niet zo gek, want Andalusië heeft nog veel meer mooie plaatsen in de buurt. Denk aan Malaga, Sevilla en Cadiz. Plan je vakantie daarom goed en huur een auto in de regio. Zo kun je naast Ronda nog veel andere mooie plaatsen en natuurparken zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *