Single Reis Wandelen Zakynthos, Kefalonia & Ithaka

Single Reis Wandelen Zakynthos, Kefalonia & IthakaContinue Reading

Wandelen Zakynthos, Kefalonia & Ithaka
De zuid-Ionische eilanden Zakynthos, Kefalonia en Ithaka zijn de groenste eilanden van Griekenland. Door de poreuze kalkgrond, de natte winters en de zonnige zomers zijn de eilanden bijzonder weelderig en vruchtbaar. De eilanden zijn een waar wandelparadijs. Doordat een wandelnetwerk nog in de kinderschoenen staat, treffen we hier geen platgetreden paden. Speciaal voor ons zijn de allermooiste routes uitgezet, elke dag is anders, andere omgevingen en andere uitzichten. Deze vakantie is een uniek en afwisselend avontuur met prachtige wandelingen op schitterende plekjes, ver weg van de gebaande paden.
We beginnen en eindigen op Zakynthos, het meest bezochte eiland van de drie. We komen aan in het hotel van Andreas en Martina, gelegen pal aan zee. Zodra we de deur uitstappen zitten we tussen de olijfgaarden. Aan de overkant van de horizon ligt Kefalonia, onze volgende bestemming. Kefalonia is één van de grootste eilanden van Griekenland, maar relatief onbekend bij bezoekers. De eilandbewoners houden graag hun stek geheim, hier is geen massatoerisme, authentiek Griekenland bestaat hier nog echt. Het eiland is simpelweg overweldigend; hoge bergen, eenzame baaien, wouden van cipressen, groene zeeën van druivenvelden en kleurige vissershaventjes. Het buureiland Ithaka is met recht een onbedorven wandelparadijs met een ruige vegetatie. De stilte wordt onderweg alleen doorbroken door mekkerende berggeiten. Het eiland is bekend van het klassieke gedicht de Odyssee; iedere reiziger moet ooit Ithaka hebben bezocht.
In 11 dagen hoppen we van plek naar plek. De wandelingen zijn onder begeleiding van een ervaren gids en lopen voornamelijk over kalderimia, eeuwenoude ezelspaden door vergeten gebieden. U dient wel over een goede conditie te beschikken. De wandelingen zijn niet heel lang, maar ze gaan over smalle onverharde paadjes met soms een pittig klimmetje. Mocht u een dag niet willen wandelen, dan kan dat natuurlijk altijd. In de plaatsen waar we verblijven valt genoeg te doen. De nadruk ligt op de eilandsfeer: rust, ontspan, ontdek en vooral geniet! Niets hoeft en alles kan.