Single Reis Grensland Limburg/Duitsland 3 dagenContinue Reading

Wandelvakantie door het Duitse grensland
Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat afwisselend over Duits en Nederlands grondgebied. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving voor en achter Kerkrade en Herzogenrath. De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal “iets” historisch over te vertellen is… Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan beschreven in een mooi route- en kaartenboekje dat u ontvangt bij de reisbescheiden.
Abdijhotel Rolduc
Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het Abdijhotel Rolduc, een vroeger kloostercomplex op de grens Nederland/Duitsland, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. In en rondom de forse gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige bar “De Verloren Zoon” voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant “De Kanunnik” voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension – ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.
De combinatie van het verblijf in de oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale van de bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De lente- en herfsttinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken een wandelvakantie in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in meerdere jaargetijden.