Single Reis Eilandhoppen Ionische Eilanden op de fiets 8 dagen

Single Reis Eilandhoppen Ionische Eilanden op de fiets 8 dagenContinue Reading

In het spoor van Odysseus
De zuidelijke Ionische eilanden: Zakynthos, Kefalonia en Ithaka zijn relatief onbekend, maar dat maakt ze beslist niet onbemind! De eilanden zijn onbedorven: u vindt er het pure en authentieke Griekenland terug. Door de poreuze kalkgrond en veel neerslag in de winter, is het er verrassend groen. Op Zakynthos staan circa twee miljoen olijfbomen en op Kefalonia bevinden zich de wijngaarden van de Robolawijn. Ithaka is uitzonderlijk puur en ruig.
In één week hopt u van eiland naar eiland, met een betrouwbare fiets en technische assistentie van een Nederlandssprekende reisleider. De fietstochten van dorp naar dorp op Zakynthos zijn ideaal om in te rijden. Kefalonia is wat ruiger en de bergen zijn er hoger. Maar stevige stijgingen worden natuurlijk afgewisseld met vlakke stukken en afdalingen op zijn tijd. Ithaka tenslotte is het eiland van de mythische historie. Een wonderschoon en stil eiland met een hartelijke bevolking. Langs de route zullen lokale mensen vriendelijk naar u wuiven want ze zijn fietsers goed gezind.
De fietsroutes zijn met zorg samengesteld. De afwisseling is groot, na elke bocht is er vaak weer een ander panorama. De groene vegetatie met gekleurde bloemen contrasteren mooi met de blauwe lucht en de zee.
U overnacht in eenvoudige maar uitstekende accommodaties, veelal gerund door hardwerkende families en ver weg van de grootschalige hotelcomplexen. De nadruk ligt op de eilandsfeer: rust, ontspannen en genieten van het landschap en de lokale cultuur.