Wat kun je doen in Curaçao wanneer het regent

Het is regenseizoen op Curaçao en dat betekent dag in dag uit stortbuien. Wilt u weten wat u op dit Caribische eiland kunt doen als het slecht weer is? Hier zijn enkele regenachtige dagactiviteiten op Curaçao, zodat u zich ook zonder zon kunt vermaken.

Curaçao Museum

Het Curaçao Museum is gehuisvest in een mooi voormalig ziekenhuisgebouw. De collectie van het museum is een eerbetoon aan de geschiedenis van het eiland.

Het hoofdgebouw is gevuld met kunst, kunstnijverheid en meubilair, maar het hoogtepunt van het museum is het oude vliegtuig in de hangar aan de achterkant. Neem dus uw paraplu mee voor de vlucht door de regendruppels, of zoek een pauze in de regen omdat u het kleine vliegtuigje in de loods wilt zien. De Snip vervoerde in de jaren dertig 4 bemanningsleden en kerstpost van Europa naar het Caribisch gebied, de eerste trans-Atlantische postvlucht van de KLM, die 8 dagen duurde. Ze moesten de vleugels eraf halen om het in de schuur te laten passen, maar het is een coole tentoonstelling en verhaal.

Het Curaçao Museum is gevestigd in Otrabanda Willemsted. Tip: maak gebruik van autoverhuur Curaçao om jezelf gemakkelijk (en droog) te verplaatsen op het eiland.

Landhuis Bloemhof

Een van mijn favoriete plekken op Curaçao, het Landhuis Bloemhof, biedt geschiedenis, kunst en natuur allemaal op één magische plek. De wandelpaden lijken meer op sprookjespaden, met grillige kunst en charmante bordjes die strategisch langs de weg zijn geplaatst.

Doornenkathedraal Bloemhof

Het hoogtepunt van Landhuis Bloemhof is de Doornenkathedraal, een labyrint van kunstwerken gemaakt van de doornen die zo kenmerkend zijn voor deze eilanden. Het is een prachtig kunstwerk, en je zou je er urenlang in kunnen vergapen. Het is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Herman van Bergen, die er blijkbaar vaak verblijft en graag over zijn werk vertelt. Dit is waarschijnlijk mijn top 5 van de regenachtige dagactiviteiten op Curaçao, vanwege dit geweldige kunstwerk.

Landhuis Chobolobo: Distilleerderij van Curaçao

Leer meer over de geschiedenis van de gelijknamige likeur van het eiland tijdens een rondleiding en een proeverij in Landhuis Chobolobo. Uw gids leidt u door de verschillende fasen van het maken van de drank met sinaasappelsmaak, met monsters onderweg, zodat u zowel leert als dronken wordt.

Aan het eind kunt u ontspannen in de bar en genieten van de gratis cocktail van de tour naar keuze! U kunt de tour overslaan en de bar en cadeauwinkel bezoeken, maar voor 15 Euro omgerekend, inclusief drankje, brengt u meer dan 45 minuten door met het leren over Curaçao’s beroemdste exportproduct.

Kura Hulanda Museum

Kura Hulanda, ook wel bekend als het slavernijmuseum, is een particulier antropologisch museum in een resort in het centrum van de wijk Willemsted in Otrabanda.

Hoewel het niet zo modern en goed georganiseerd is als het Memorial Acte in Guadeloupe, vertegenwoordigt en onthult het Kura Hulanda Museum de diverse culturen en geschiedenis van Curaçao en haar bevolking. Het museum is opgericht en gefinancierd door een lokale filantroop, en bevat kunst en relikwieën uit de vele culturen die de achtergrond vormen van het hedendaagse Curaçao.

Het staat bekend als het slavernijmuseum en delen ervan zijn grimmig. Er is een levensgrote weergave van een slavenschip met heel weinig ruimte voor de honderden mensen aan boord. Dit is geschiedenis; het is echt, en het is grimmig.

Kura Hulanda is verspreid over een indrukwekkend aantal gebouwen en een openlucht beeldentuin, in een prachtig deel van de stad. Zorg ervoor dat je over de binnenplaats van het hotel en de restaurants loopt voor de hele ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *