Op vakantie naar Noorwegen, dit kan je allemaal doen!

Noorwegen is een prachtig stuk land dat deel uitmaakt van Scandinavië. Voor wie het nog niet wist, de landen Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland horen bij Scandinavië als we praten over historie en cultuur. De 4 landen zijn lidstaten van de Noordse Raad. Scandinavië is al geruime tijd erg populair binnen het reizen. Je zult ook zelf vast wel iemand kennen die een keer in een van de landen is geweest. Of zelfs een hele reis door alle landen heeft gemaakt. Ben je benieuwd naar leuke tripjes en plekken die je in Noorwegen kunt vinden? Lees dan nog even verder!

Wat kun je doen in Noorwegen?

Noorwegen is een prachtig land met veel natuur, rivieren en bergen. Wie echt van avontuur houdt kan zich zeker vinden in de wildernis van Noorwegen. Bovendien kun je er veel campings vinden die pal in de wildernis staan. De campings Noorwegen vind je op prachtige plekken. Waar de een naast een rivier ligt, ligt de ander midden in het bos. Wanneer je op een camping zit, kun je met allerlei soorten excursies mee doen. Hieronder noem ik een aantal voorbeelden van excursies of uitjes die je kunt doen:

  • Wandelen door Noorwegen
  • Stedentrip 
  • Naar het noorderlicht
  • Raften over de rivier
  • Oslo bezoeken

Kamperen in de hoofdstad van Noorwegen Oslo 

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en staat bekend om de mooie groene bergen en het mooie winkelcentrum Karl Johans Gate. Wanneer je een rondreis door Noorwegen gaat maken kun je Oslo zeker niet overslaan. Je kunt er campings Oslo vinden die rondom de stad liggen. Oslo heeft 750.000 inwoners en is daarmee ook de grootste stad van Noorwegen. 

Akershus Slott

Ga je op een van de campings verblijven? Dan is een dagtrip naar Akershus Slott zeker niet over te slaan. Dit ligt dichtbij Oslo. Akershus Slott is een monumentaal kasteel dat vroeger werd gebruikt door koninklijke machten. Na 1592 werd het gebouw gebruikt als fort en stond het vol met kanonnen. Die moesten het rijk beschermen. Pas na 1648 werd het kasteel gebruikt als museum. 

Vikingen 

Je kent ze misschien wel van de serie Vikings. Noorwegen staat bekend om de Vikingen. Dat is natuurlijk ook super gaaf om te zien. In Oslo vind je verschillende plaatsen en musea waar je Vikings volkeren terug kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld het Vikingschip museum bezoeken om een echt gevoel van de Vikingen tijd te krijgen. 

Je kunt in Noorwegen nog veel meer mooie monumentale plekken vinden. Kamperen is een goed idee als je van de natuur houdt en het is ook nog eens goed betaalbaar! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *