Waarom op een fiets vakantie

Je kunt meer van een land of een bepaald gebied verwachten door te fietsen in plaats van te rijden of te lopen. Omdat veel landen gladde geasfalteerde wegen hebben, op bergen of op het rustige platteland, zijn er volop mogelijkheden om met de fiets te reizen. In veel europese landen zijn er ook verkeersvrije fietspaden Blijf op één plek om dieper in te gaan op wat die bestemming uniek maakt, of doe een point-to-point om meer te ontdekken. Om op de fiets je weg te vinden, zijn er ook handige fietsaccessoires om je telefoon aan vast te maken of om je spullen mee te vervoeren, kijk maar eens bij Eindhoven fietsenwinkel, voor het gehele assortiment.

Gezond voor lichaam en geest

Allereerst moeten we benadrukken dat je geen regelmatige fietser hoeft te zijn om op fietsvakantie te gaan. Sterker nog, je hoeft Nederland niet eens te verlaten. Een van de belangrijkste redenen waarom je op fietsvakantie zou moeten gaan, is dat het gewoon goed voor je is. Lichaamsbeweging is fantastisch voor je mentale gezondheid, en in de buitenlucht zijn maakt het alleen maar beter. Je kan beginnen met fietsen in je eigen omgeving of je fiets mee nemen naar je vakantiebestemming en daar dan jezelf vervoeren op de fiets. Op deze manier kan je optimaal je nieuwe vakantiebestemming ontdekken. Je kan ook bij een e-bike store kijken wat de mogelijkheden zijn in elektrisch fietsen. Dit is namelijk een ondersteuning bij het fietsen maar ook nog steeds gezond. 

Geschiedenis en cultuur

Een andere reden waarom je op fietsvakantie moet gaan, is omdat je je kunt onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van dat land. Er zijn niet alleen mogelijkheden om de beroemde bezienswaardigheden en steden te bezoeken, je routes brengen je er ook tussen. Het tussenliggende is waar je getuige bent van het lokale leven en een meer authentieke versie van de cultuur die je wilt verkennen. Daarbij zijn er ook veel plekken die lastig te bereiken zijn met de auto. Juist door te fietsen kom je dus de parels van een land of plek tegen. 

Milieu

Misschien wel een van de belangrijkste redenen om op fietsvakantie te gaan, is voor het milieu. Als je fietst verbrand je geen CO2, simpelweg omdat je trapkracht gebruikt en geen benzine of diesel. Ook bij een e-bike kan je er van uit gaan dat dit nog steeds milieuvriendelijk is. Fietsvakanties helpen daarom om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Bergen

Dit is misschien niet voor iedereen bedoeld, maar voor de sportievelingen onder ons, zijn er genoeg mooie bergen of heuvels om over te fietsen. Het is een uitdaging om een epische klim aan te pakken en misschien moet je er zelfs wel een beetje voor trainen. Er zijn een aantal iconische routes die zijn opgenomen in de Tour de France. Alpe d’Huez in Frankrijk, Passo Stelvio in Italië en Sa Calobra op Mallorca zijn ook slechts enkele van de groten. Er zijn echter veel meer minder bekende bergen die bedoeld zijn om je training te testen en je dijen een goede verbranding te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *