Terug van vakantie? Begin aan een detox sapkuur!

Ben je net terug van een lange, ontspannende vakantie? Zo ja, gefeliciteerd – je hebt het verdiend! Maar nu je terug bent in de realiteit, is het misschien tijd om weer te gaan denken aan gezond worden. En hoe kun je dat beter doen dan met een detox sapkuur?

Denk aan je lichaam

Je lichaam ontgiften is belangrijk na je vakantie – en een sapkuur is een van de beste manieren om dat te doen. Niet alleen helpt het je lichaam zich te ontdoen van gifstoffen, maar het geeft je ook een energieboost en helpt je een gezonde levensstijl te starten.

Kijk eens online of offline

Dus hoe begin je aan een detox sap cleanse? Zoek eerst een goed recept online of in een kookboek over sappen. Er zijn heel veel verschillende recepten, dus zoek er een uit die je goed lijkt en waarvan je denkt dat je je eraan kunt houden.

Zorg voor de juiste ingrediënten

Verzamel vervolgens alle ingrediënten die je nodig hebt. Hieronder vallen vers fruit en groenten, en een sapcentrifuge. Als u geen sapcentrifuge hebt, kunt u er een kopen of huren bij een plaatselijke winkel.

Tijd om te juicen..

Zodra je alles hebt wat je nodig hebt, is het tijd om te beginnen met juicen! Begin met het juicen van het fruit en de groenten volgens uw recept. Drink je sap direct na het maken, of bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast voor later.

Minimaal zes glazen

Tijdens je detox sapkuur moet je minstens zes glazen sap per dag drinken. En om er zeker van te zijn dat je het meeste uit je kuur haalt, moet je proberen geen vast voedsel te eten. Als je honger krijgt, drink dan nog een glas sap of neem een fruit- of groentesmoothie.

Na een paar dagen sap drinken zou je je energieker en minder futloos moeten gaan voelen. Je lichaam ontgiften kan zwaar zijn, maar het is het zeker waard! En door te beginnen met een detox sapkuur, ben je op weg naar een gezondere levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *