Reis Thailand – van witte stranden langs tempels naar tijger bergbos

Tijdens je reis door het land van de glimlach zul je merken dat er twee soorten Thailand zijn, het noorden en het zuiden. Zuidwaarts in het land waar de olifant nog onbekommerd voort schommelt, trekken parelwitte stranden tussen mooi uitgedoste tempels; het boeddhisme is hier nog heel erg levend. Een reis Thailand brengt je ook voorbij een fascinerende historie van een volk dat ongedwongen uitnodigend blijft. Het karakter van de zuiderlingen is open en dat merk je in de badplaatsen. De noorderlingen zijn iets bedeesder in hun contacten maar ontzettend gastvrij. Met zo’n beminnelijk volk, een heerlijke 27 graadjes onder de zon en heel veel cultuur is Thailand een wereldtopper voor zelfs verwende reizigers.

Ingedompeld in een fijne cultuur

Thailand geldt als het hart van heel Zuidoost-Azië. Je ziet dat terug op je reis Thailand als je kennismaakt met de boeddhistische cultuur, als je de heilige tempels vol ontzag betreedt en flaneert over de boulevards van galante badplaatsen. Of noordelijker de volle wouden van tropisch gebergte binnen slingert. En her en der zullen je gewoonten gaan botsen met die van de Thai, ook dat hoort erbij. Want ruzie is een no-no in Thailand en nawijzen is ook een verschrikking. Je schoenen moeten zo ongeveer overal uit, behalve als je de superettes binnen loopt. Een ander z’n hoofd kun je beter nooit aanraken. Allemaal culturele verschillen die het reizen zo aantrekkelijk maken. Openstaan voor de Thaise cultuur wordt door de bewoners wel als positief ervaren.

Backpack stad en tempelterrein tegelijk tijdens je reis Thailand

Zeg Thailand, dan zeg je Bangkok. Dit is een absolute must-see op je reis. Wip een tuktuk binnen ook al weet je dat je teveel gaat betalen. En koers naar de hippie-achtige hectiek van Khao San Road. Probeer street food en ga dan cultureel uit je bol door de pracht van Bangkok te ontmoeten: een boeddha van smaragd, de Phra Kaew tempel en ook nog het koninklijk paleis. Heb je het liefst tempels van formaat? Bezoek dan ook de Wat Pho waar het bulkt van de boeddhabeelden. Als cultureel nagerecht voldoet zeker de Wat Arun tempel. Die zie je al van ver, want die steekt hoog boven de rivier uit. Ook Bangkok heeft z’n eigen Chinatown. In de zweem van neonlichten kun je hier het zo spraakmakende nachtleven van een metropool binnen lopen.

En dan het contrast met het noorden

Op zo’n 700 km van Bangkok rust Chiang Mai in het tropisch groen. Ook een plaats om zeker te bezoeken tijdens je reis Thailand, zeker als je geïnteresseerd bent in de Thaise tempel cultuur en geschiedenis. Rond de driehonderd schitterende tempels wachten je hier op, allemaal bezoeken wordt een onmogelijkheid. De meest bezochte zijn ook de mooiste: de Wat Chedi Luang, de Wat Phrathat Doi Suthep en de Wat Chiang Man.

Reis Thailand richting het noorden

Tempels en natuur liggen in elkaars verlengde rond Chiang Mai. Bezoek zeker een van de nationale parken waar het soms gewoon nieuwsgierige aapjes uit de bomen regent! Heb je tijdens je reis Thailand niet al te veel dagen meer over? Beperk je dan tot een verkenning van het oudste nationale park van Thailand, Khao Yai. Olifantenzeker! Ook de tijger schijnt hier nog rond te waren. Het park heeft de status van werelderfgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *