akkoorden piano

Hoe werken de akkoorden piano op een keyboard?

Piano akkoorden leren hoeft niet heel moeilijk zijn, de geleerde akkoorden piano spelen hoeft dat ook niet te zijn. maar soms kan het wel lastig zijn om de geleerde piano akkoorden te spelen op een daadwerkelijke piano. Niet iedereen die piano speelt heeft hier de plek of het geld voor. Vooral niet de piano spelers die het leuk vinden om af en toe een liedje te leren. Op dit soort momenten zou een goed alternatief zijn om een keyboard aan te schaffen. Maar kan je de geleerde piano akkoorden hier eigenlijk wel op spelen?

akkoorden piano

Verschil keyboard en piano

Veel mensen denken dat er veel verschillen zitten tussen het keyboard en de piano en dat deze verschillen ervoor zorgen dat piano akkoorden niet precies hetzelfde zijn op een keyboard. Maar dit is niet waar. Er bestaan natuurlijk wel verschillen, maar deze verschillen veranderen niets aan de akkoorden. Het voornamelijkste verschil tussen het keyboard en de piano is de grootte het klavier. Het klavier is het blad van het instrument. Dit is dus het deel van alle zwarte en witte toetsen samen. Het klavier van een piano is namelijk groter dan die van het keyboard. De akkoorden zijn hetzelfde, maar de plek waarop je deze kan spelen is bij het keyboard wat kleiner. 

Vingerneerzetting

Bij het leren en spelen van akkoorden piano is het ook van belang dat je weet met welke vingers en handen ze gespeeld moeten worden. Dit telt trouwens niet alleen voor het spelen van akkoorden maar ook het spelen van de piano in het algemeen. Er is echter geen ‘goede’ of ‘foute’ manier van je vingers neer te zetten. Meestal, vooral bij beginners, wordt de rechterhand gebruikt voor de melodie en de linkerhand voor de akkoorden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *