Een zonvakantie December boeken, wat zijn je opties?

Voor heel wat mensen geldt dat ze een gloeiende hekel hebben aan de winter. Wanneer de donkere, koude winterdagen hun intrede maken zijn er dan ook bijgevolg heel wat mensen die ervoor kiezen om naar de zon te trekken. Wanneer ook jij van plan bent om een zonvakantie December te boeken zal je tot de conclusie komen dat er best een aantal bestemmingen zijn die daarvoor in aanmerking komen. Het gaat hierbij bovendien ook om een aantal bestemmingen die niet erg ver van Nederland verwijderd liggen. Enkele bestemmingen die je zou kunnen overwegen hebben we in ieder geval hieronder voor jou op een rijtje gezet. 

De Canarische Eilanden, best aangenaam in de winter

Wanneer je een zonvakantie December wenst te boeken spreekt het voor zich dat de verwachtingen daarbij sterk uiteenlopend kunnen zijn. Voor de ene persoon geldt bijvoorbeeld dat hij of zij voldoende heeft aan gematigde temperaturen. Voor de andere persoon dan echter weer dat het niet warm genoeg kan zijn. Voor onze eerste bestemming geldt dat ze tijdens de maand december over een gemiddelde maximumtemperatuur beschikt van ongeveer 20 à 21 graden. Het gaat hierbij om de Canarische Eilanden. Dit is meteen ook zowat de dichtste bestemming vanuit Nederland bekeken die je zou kunnen overwegen om te gaan bezoeken voor een zonvakantie in de maand december. 

De Kaapverdische Eilanden, ook een vrij beperkte vluchtduur 

Op zo’n zes uur vliegen van Nederland zijn de Kaapverdische Eilanden terug te vinden. Ook voor deze eilandengroep geldt dat ze er bekend om staat in aanmerking te komen voor een zonvakantie December. Deze eilanden bevinden zich voor de westkust van Afrika, ongeveer ter hoogte van Senegal. De populairste toeristen eilanden die je hier aantreft luisteren naar de namen Sal en Boa Vista. Dit niet alleen omwille van hun heerlijke stranden, maar ook als gevolg van de azuurblauwe zee. Deze landen genieten (ook in de maand december) een uitstekende populariteit onder met name windsurfers. Ook duikliefhebbers komen hier ongetwijfeld aan hun trekken.

Gambia, meer dan 30 graden in de maand december

De temperaturen op de Canarische Eilanden zullen voor veel zonliefhebbers in de maand december wat aan de beperkte kant zijn. Dat hoeft helemaal geen probleem te betekenen. Iets verder van huis (maar eigenlijk niet eens zoveel verder) zijn er namelijk verschillende bestemmingen terug te vinden waar je vlot kan rekenen op meer dan 30 graden. Eén van deze bestemmingen is natuurlijk Gambia. In dit Afrikaanse land loopt de temperatuur ook in de maand december namelijk vrolijk op tot meer dan 30 graden. Bovendien is de vluchtduur naar Gambia slechts iets verder dan naar Kaapverdië. 

Aruba, een populaire keuze voor een zonvakantie December

Heb je er geen probleem mee om nog wat verder te vliegen voor jouw zonvakantie December? Wil je wel graag een geweldig stukje paradijs in de plaats krijgen? Dat is zeker mogelijk. Eén van de sinds jaar en dag meest populaire opties voor wat een zonvakantie December betreft is Aruba. Voor deze bestemming geldt dat het ongeveer zo’n 10 à 11 uur vliegen is. Ook hier kan je tevens rekenen op een gemiddelde temperatuur welke is gelegen rond de 30 graden of meer in de maand december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *