Een weekendje weg met de familie, alles waar je aan denkt (inclusief groepsaccommodatie)

Je gaat er even lekker tussenuit met de familie. Althans, dat hoop je. Of het leuk, lekker, rustgevend en grappig wordt laten we nog even in het midden. Waar het in ieder geval dan niet aan ligt, is je voorbereiding. Jij gaat namelijk alleen goed voorbereid op pad. Je wil het beste van het beste en dit ga jij allemaal regelen. Het eten, de beste groepsaccommodatie, voldoende faciliteiten in de buurt, een leuke locatie, goede toegankelijkheid voor de ene opa die slecht te been is en ga zo maar door. Dit is geen probleem voor je, maar je moet wel aan veel denken. Gelukkig is het ook geen probleem voor ons en willen we je hier best even mee helpen. Daarom vind je in deze blog alles waar je aan moet denken als je met de familie een weekendje weggaat, zelfs de groepsaccommodatie wordt aangehaald in deze blog.

Het regelen van de groepsaccommodatie

Het regelen van de groepsaccommodatie is een van de belangrijkste dingen van je weekendje weg. We willen daarom dat je dit helemaal bovenaan, in koeienletters, op je to-do-lijstje zet. Het mag niet missen en dit belang kan ons niet genoeg worden benadrukt. Als je de groepsaccommodatie goed wil regelen, zul je voldoende research moeten doen. Daarnaast zul je heel ruim van tevoren moeten beginnen. Doe je dit niet, zal alles waarschijnlijk al volgeboekt zijn. Plan dus de tijd in voor zowel je research als het boeken van tevoren. Probeer ook rekening te houden met voldoende slaapplekken. Denk hierbij aan mensen die liever alleen slapen, bedden voor baby’s of kleine kinderen, bedden voor lange mensen en bedden voor koppels. Kijk ook of er voldoende badkamers zijn. Als dit niet zo is, heb je een probleem. Met 20 mensen ‘s ochtends om 08:00 klaarmaken voor het ontbijt in één badkamer schiet niet op. 

Locatie

Na de groepsaccommodatie is de locatie het allerbelangrijkste. Je wil namelijk iets hebben waar voldoende te doen is. Als je erg afgelegen zit, zul je merken dat je een beetje op elkaars lip gaat zitten. Voor de honderdste keer met oma mens-erger-je-niet spelen is wel heel vermoeiend, zeker als zij elke keer wint met al de ervaring die ze achter de gordel heeft. Kijk daarom naar iets op een rustige plek, maar wel dichtbij een bruisende regio. In Nederland is er vast wel een groepsaccommodatie te vinden die hieraan voldoet. Probeer hier dan ook rekening mee te houden dat deze groepsaccommodatie waarschijnlijk erg geliefd is, dus je vroeg zult moeten boeken. Kijk tevens of er voldoende faciliteiten in de buurt zijn. Een supermarkt, een restaurantje, een leuke activiteit, een bos of een natuurgebied; het is leuk als de locatie dit te bieden heeft. 

Tot slot

Tot slot even het volgende; regel eerst de groepsaccommodatie en kijk daarbij naar de groepsaccommodatie en de locatie zelf. De rest komt later wel, dit zijn de belangrijkste dingen en moeten snel geregeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *