4 voordelen van een elektrische fiets

Op de weg zie je steeds vaker elektrische fietsen en dat is niet zomaar. Elektrische fietsen hebben veel voordelen naast dat het natuurlijk gezond is om te fietsen. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan snel verder. 

Het is praktisch 

Een elektrische fiets is ontzettend praktisch, dit is ook de reden dat elektrische fietsen zo razend populair zijn. Met een elektrische fiets kan je zonder veel inspanning te leveren lange afstanden afleggen. Daarnaast heb je met een elektrische fiets geen last van files en ben je in steden erg wendbaar. In Nederland komen er steeds meer punten waar je een accu kan opladen. 

Milieubewust 

Misschien zou je bij een elektrische fiets niet meteen denken aan milieubewust. Ook al wordt er elektriciteit gebruikt, is het in vergelijking met andere vervoermiddelen die door stroom aangedreven worden, erg zuinig. Een fiets produceert minder dan twee procent van wat een auto aan CO2 uitstoot. Vooral voor korte afstanden is een elektrische fiets een goede vervanging voor een auto, scooter of bromfiets. 

Zelfstandigheid 

Bij een elektrische fiets wordt de trapbeweging ondersteund. Voor veel ouderen geeft dit de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen fietsen. Een elektrische fiets zorgt ervoor dat je veel langer mobiel kan blijven. 

Prijsbewust 

Een elektrische fiets is duurder dan een stadsfiets. Maar een elektrische fiets is een stuk voordeliger dan andere vervoermiddelen. Zo is het zo dat je een fiets overal kan parkeren en daardoor geen geld kwijt bent aan parkeergeld. Het is niet nodig om wegenbelasting te betalen plus het onderhoud van een fiets kost weinig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *