Met de trein naar Parijs

Het is zeker geen slecht idee om met de trein naar Parijs te gaan. Parijs ligt iets meer dan 500 kilometer van Amsterdam vandaan. Als je in Amsterdam de trein naar Parijs zou nemen, zou je dus al in ongeveer 3,5 uur in Parijs kunnen zijn. Pak je de trein vanuit Rotterdam? Dan ben je in ongeveer 2,5 uur al in deze prachtige stad! De afstand valt dus ontzettend mee. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om slechts een dagje of een weekend in Parijs te blijven. Waarom juist het reizen met de trein zo interessant kan zijn? De trein kent verschillende voordelen. Hieronder lees je waarom dit een uitstekend idee kan zijn.

Wanneer je last hebt van vliegangst

Vliegen naar Parijs is ook een optie, maar er zijn vrij veel mensen die last hebben van vliegangst. Bovendien kan ook de drukte op Schiphol een reden zijn om toch maar de trein te pakken. Veel mensen kunnen deze drukte immers als stressvol ervaren. Omdat Parijs op ongeveer 500 kilometer afstand van Amsterdam ligt, is het prima mogelijk om deze afstand met de trein te overbruggen. Met de bus naar Parijs is dan weer een minder goed idee, omdat je in dat geval wél lang onderweg zal zijn.

Het inplannen van een reis met de trein naar Parijs is eenvoudig

Nog een reden om met de trein naar Parijs te gaan, is het feit dat je de reis eenvoudig kunt inplannen. Dit kun je al ver van tevoren online doen. Het is overigens wel aan te raden om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Met een beetje geluk kun je goedkoop met de Thalys naar Parijs door gebruik te maken van een aanbieding. Vaak geldt ook dat hoe eerder je het treinkaartje boekt, hoe minder je betaalt.

Waarom juist naar Parijs?

De trein is een zeer geschikt internationaal vervoermiddel. Je kunt bijvoorbeeld ook de trein naar Berlijn pakken. Toch is men vooral geïnteresseerd in de treinreis naar Parijs. Dat is overigens niet moeilijk te verklaren. Parijs staat wereldwijd immers bekend als de stad van de liefde. Bovendien is het een prachtige stad en wil vrijwel iedereen de Eiffeltoren wel een keer gezien hebben. De stad is ideaal voor koppels die samen de stad van de liefde willen bezoeken, maar je kunt er nog veel meer doen. Wat denk je bijvoorbeeld van het bezoeken van de vele prachtige musea in deze mooie stad?

Lees je goed in

Met de trein naar Parijs is zeker de moeite waard! Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om spontaan de trein naar Parijs te boeken. Toch is het niet onverstandig om je goed in te lezen. Dit zal vooral qua kosten een hoop schelen. Daarnaast kun jij zo alvast bedenken wat je allemaal gaat doen in deze prachtige stad. Dit zal zeker geen kwestie zijn van zoeken naar activiteiten, maar eerder het indelen van je tijd. In Parijs is immers zoveel te doen dat de tijd voorbij zal vliegen. Wil je meer informatie over met de trein naar Parijs? Op de website van Treinreiziger.nl vind je alles over goedkope treinkaartjes en treinreisjes naar plekken zoals Antwerpen, Londen en Parijs .Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *