Alles over kamperen in de Ardennen

Ben je wel eens op vakantie geweest in de Ardennen? Zo ja, dan weet je al wat voor prachtig gebied het is. Zo niet, dan gaan we je in dit artikel vertellen waarom je dat een keertje zou moeten overwegen. Lees dus snel verder!


De Ardennen

We kennen allemaal de Ardennen wel maar wist je dat de Ardennen zich niet alleen in België bevinden, maar ook in Luxemburg en Frankrijk? Toegegeven, het grootste deel ligt in Wallonië maar het strekt zich uit tot Vlaanderen, Noord-Luxemburg en Noord-Frankrijk.


Kamperen in de Ardennen

Ben je gek op kamperen dan zijn de Ardennen zonder meer iets voor jou. Er zijn talloze prachtige plekken om te kamperen en je kunt dus ook uitstekend rondtrekken. Het is een gebied met heel veel natuurschoon op slechts een paar uur rijden, uiteraard afhankelijk van waar je precies woont in Nederland. In de Ardennen vind je hele grote campings met heel veel soorten vermaak zoals:

  • Zwembaden
  • Glijbanen
  • Restaurants
  • Sport- en spelmogelijkheden
  • Enzovoort

Ben je echter op zoek naar rust dan kan dat uiteraard ook. Er zijn veel kleinschalige campings en camperplaatsen te vinden. Vrij kamperen is helaas verboden in de Ardennen. Er zijn echter wel zogenaamde bivakzones. In de bivakzones kun je toch min of meer wildkamperen met vaak kabbelende beekjes, de mogelijkheid om een kampvuur te maken enzovoort. Een mooie manier om dicht bij de natuur te zijn, maar je mag slechts twee nachten in zo’n bivakzone verblijven.


Dingen om te doen in de Ardennen

Allereerst zijn de Ardennen een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Er zijn prachtige routes beschikbaar, door de bergen, door de bossen en langs riviertjes. Ook voor fietsliefhebbers zijn de Ardennen the place to be. Weliswaar wel voornamelijk voor de getrainde fietsers want er zijn maar weinig vlakke stukken te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een stuk van de route van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik fietsen. En ook mountainbiken in de Ardennen is aanbevelingswaardig.


Verder zijn er volop mogelijkheden om te raften, aan survival te doen, mooie steden te bezoeken en van culinaire hoogstandjes te genieten in de vele leuke restaurants. Vind je geschiedenis interessant dan kun je Bastenaken (Bastogne) bezoeken. In de Ardennen vond een groot offensief plaats in de Tweede Wereldoorlog en vooral in en rond Bastogne kun je allerlei musea vinden die indrukwekkende tentoonstellingen bieden.


Tot slot

We kunnen concluderen dat de Ardennen veel te bieden hebben voor kampeerliefhebbers. Van kampeerders die van luxe houden, maar ook voor kampeerders die terug naar de natuur willen. En dat allemaal op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *