Attracties in West Amerika 

Steden in West Amerika   

Op vakantie in West Amerika kom je een hoop steden  tegen voor een  stadsbezoek. Enkele voorbeelden van prachtige steden zijn Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Hieronder vind je meer info over deze  plaatsen.

Las Vegas

Las Vegas is de stad van de plezier en vermaak. Wat ooit een vergeten dorp in de woestijn was, is uitgegroeid tot een heuse wereldstad. Je kunt hier overnachten in een themahotel. Tijdens je  stedentrip kun je naar Freemont Street, The Strip, de Bellagio Fountains, klein Venetië en de Statosphere Tower. In Las Vegas bekijk je topshows, waag je de gok van je leven in de vele leven in de vele casino’s, kun je touwen in een Elvis-Chapel en eindeloos winkelen.

Los Angeles

Los Angeles ken je misschien wel van hoogtepunten zoals Santa Monica met de welbekende pier, Hollywood, het strand van Venice Beach en de chique wijk Beverly Hills. Je kunt hier over de Walk of Fame lopen, een filmstudio bekijken en een tour langs de villa’s van filmsterren volgen.

San Francisco

San Francisco is  te vinden op 43 heuvels en in een baai. Je kent San Francisco wellicht van de Golden Gate Bridge die in vele video’s voorkomt. In San Francisco kun je over deze rode, lange hangbrug van 2,7 kilometer fietsen. Erg leuk om te doen! Andere hotspots in deze metropool zijn de unieke straat Lombard Street, het gevangeniseiland Alcatraz, de Cable Cars, de grote Chinatown en Fisherman’s Wharf met vele zeeleeuwen.

Nationale parken in West Amerika

West Amerika  is beroemd vanwege de vele  nationale parken. Hieronder tref je de belangrijkste  nationale parken in het westen.

Monument Valley

Monument Valley staat symbool voor het westen van Amerika. In dit  woestijnlandschap staan  enorme roodbruine rotsformaties . Je herkent dit decor waarschijnlijk van western films met cowboys. Je kunt hier met een paard onder begeleiding van een Navajo indiaan de roodbruine landschappen zien.

Yosemite National Park

Yosemite National Park is één van de meest indrukwekkende natuurparken  van  de Verenigde Staten. In dit  natuurpark kun je naar bezienswaardigheden zoals Bridalveil Falls, Yosemite Valley, Yosemite Falls, Tioga Road, Mariposa Grove, Half Dome en Tunnel View. Laat je inspireren door alle natuurpracht aan heldere meren, bosrijke valleien, watervallen, kabbelende beekjes en hoge bergen.

West-Amerika-Yosemite-National-Park

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is volgens veel mensen het meest bijzondere nationaal park van de Verenigde Staten. In dit natuurpark  kun je  natuurlocaties  zien die bestaan uit  kloven, geisers, warwaterbronnen en valleien. In deze regio leven veel bizons.

Grand Canyon

De Grand Canyon is een absoluut hoogtepunt  in West Amerika. Dit is een enorme kloof. Je kunt hier een helikoptervlucht, wandeling over de North en South Rim en autoroute rijden.

Kun jij na  al deze inspiratie  niet langer wachten op een rondreis Amerika? Laat je informeren door een reisbureau Amerika en boek jouw vakantie naar het westen van Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *